Get Inked & Heal it well

Dermalize (tapadós fólia) utókezelés

Fontos: A tetoválás befejeztével a tetkód nincs még teljesen kész. Rajtad áll, hogy mennyire gondoskodsz róla. Egy szép tetoválás csak félig múlik a tetováló tudásán, míg a másik fele a kezelés minőségétől függ. Íme néhány tipp, amelyek segítenek a tetoválásod gyógyulásában és hogy jól nézzen ki egy életre.

Dermalize (tapadós fólia) utókezelés

Első nap: mosd meg a kezed és távolítsd el a Dermalize védőfóliát a felületről 12-24 óra elteltével, attól függően, hogy mennyi folyadék távozik a sebből: ez személyenként változik. Ha sok folyadékot észlelsz a fólia alatt, akkor távolítsd el a fóliát 12 órával a tetoválás után. Ha nem tűnik olyan sok folyadéknak, akkor az első réteg fóliát nyugodtan hagyhatod 24 óráig a tetkón.

Kövesd ezeket a lépéseket a Dermalize védőfólia eltávolításához:

Kezd el felszedni a fóliát az egyik sarkánál, lehetőleg vízszintesen húzva, kicsiket feszegetve. Folytasd a fólia húzogatását a középpont felé haladva nagyon lassan és gyengéden.

Próbáld először a száraz bőrfelületen lévő fóliarészeket felszedni, végére hagyva a tetovált felületet. A tetovált felületnél még kíméletesebben és érzékenyebben távolítsd el a Dermalize-t.

Ha a Dermalize-t nehéz lenne eltávolítani, akkor egyszerűen folyass némi langyos/meleg (nem forró!) vizet a fóliára és/vagy alá. Így a ragasztó meglágyul és a fólia könnyen levehetővé válik.

Miután eltávolítottad a Dermalize védőfóliát gyengéden mosd meg a tetoválásod langyos vízzel és csakis az ujjaiddal/kezeddel. Majd mosd meg a felületet Dettol antibakteriális szappannal is (fehér, aloe verás) (NEM CLARASEPT!). Majd mosd meg tiszta vízzel és tapogasd le a vizet száraz, tiszta konyhai törlőkendővel.

Várj 15-20 percet, hogy a felület teljesen megszáradjon, majd helyezd fel a második réteg Dermalize-t. Fontos, hogy a felületnek tökéletesen száraznak kell lennie, mert a Dermalize védőfólia nem tapad nedves felületre! Pont ezért ne is krémezd be a felületet, csak helyezd fel a Dermalize-t!

A Dermalize felhelyezésének folyamata:

1.
Hajtsd ketté a fóliát a zöld nyilak mentén.
 

2.

Húzd le a fehér, keskeny védőbevonatot, ahogy a képen látható. Ne érintsd meg az ujjaiddal a ragasztós felületet.
 
3.
Helyezd el a védőfóliát a tetoválás szélétől legalább 3-5 cm-re kezdve, a ragasztós felületet a tetoválásnak fordítva.


4.A fehér, hosszú védőbevonatot lehúzva és közben a másik kezeddel folyamatosan, egyenesen előre haladva nyomd a bőrnek a fóliát.

5.A zöld nyilaknál kezdve, lágyan húzd le a felső védőréteget a fólia közepétől a széle felé haladva.

 


6.Ha több fóliát kell felhelyezned, akkor minden egyes darabnak fednie kell egymást 1-2 cm-rel.

Második nap: nem kell csinálnod semmit sem.

Harmadik nap: nem kell csinálnod semmit sem.

A negyedik naptól: el kell távolítanod a Dermalize védőfóliát, majd megtisztítanod a felületet ugyanúgy, mint korábban és napi 2-3 alkalommal egy nagyon vékony réteg krémmel bekenni

A tisztítást és krémezést 1,5- 2 hétig folytasd. A felületet ajánlatos napi maximum kétszer megtisztítani a szappannal (reggel és este). Mi Pegasus utókezelő vagy Bepanthen (sima, nem plusz) krémet ajánlunk.

Ezek után válthatsz testápolóra és használd azt, amíg a bőr nem lesz ugyanolyan állapotban, mint a tetoválás előtt (a felület extrémen száraz lehet a tetoválást követően akár hetekig, ezért fontos a testápoló használata).

Amit még tudnod kell a kezelés alatt:

·    Mindenféleképpen használnod kell antibakteriális szappant az első Dermalize fólia eltávolítását követően. Mivel két teljes napig fogod a felületet lefedni a második réteg fóliával, és ha akármilyen szennyeződés marad a felületen, az fertőzést okozhat! 

·    A Dermalize vízálló, de jobb elkerülni azt, mivel langyos/meleg víz meglágyítja a ragasztót és a fólia könnyen le fog válni!

·    Tudasd velünk azonnal, ha fertőzés akármilyen jelét tapasztalod (pl. duzzanat, vörösödés a tetoválás környékén, stb.)

·    Kerüld a közvetlen napfényt, szoláriumot, szaunát és a sportokat (az izzadtság miatt) az első néhány hónapban. A fentebb említettek hozzájárulhatnak a tetoválás erőteljes fakulásához, valamint rossz gyógyulást is eredményezhetnek. A barnító olajok, naptejek sok, a tetoválásra káros összetevőt tartalmazhatnak. Legalább 30 nap eltelte után szabad csak a tetovált felületen vagy közvetlen környékükön használni. 

·    Az első 8 hónapban kiemelten fontos a napfényvédelem (de utána is!). A napsugárzás roncsolhatja a festéket és a tetoválás extrém fakulásához, a részletek eltűnéséhez vezethet. Ha nem tudod elkerülni a napfényt, legalább 50+ faktoros napfényvédő krémmel kend be a tetoválásod.

·    Kerülnöd kell a helyeket, ahol a tetoválásod könnyen megfertőződhet, pl.: szabad strandok, stb. Nyilvános medencék, fürdők teli vannak olyan vegyi anyagokkal melyek rendkívül károsak a friss tetoválásra és fertőzés forrásai is lehetnek. 

·    Feltétlen moss kezet szappannal mielőtt megérintenéd a tetoválásod! Ezáltal megtisztítod a kezed olyan kórokozóktól, melyek a tetoválással érintkezve fertőzéseket okozhatnak.

·    Ne használj semmilyen eszközt a tetoválás tisztítására (pl.: konyharuha, dörzsi, szivacs) csakis a kezed és ujjaid!

·    Ne vakard vagy feszegesd a tetoválásod! Hagyd békén kivéve, ha tisztítod. Vakarással és feszegetéssel fennáll a kockázata, hogy nagyobb sebet ejtesz a felületen és akár festéket is húzhatsz ki a bőrből. A tetoválás fakulni fog és sokkal nagyobb lesz az irritáció/viszketés, mint előtte. Ha a tetoválásod viszket, akkor győződj meg róla, hogy a kezed tiszta, majd lágyan megérintheted a felületet vagy akár újra is krémezheted.

·    Próbálj laza ruhát viselni! Szoros ruhadarabok dörzsölhetik, irritálhatják a tetoválást, amely kényelmetlen érzés és rossz gyógyuláshoz is vezet. Laza ruha egy kis Pegasus-sal a lehető legnagyobb kényelmet fogja biztosítani neked és a tetoválásodnak egyaránt.

·    Ne áztasd a tetoválásod míg fürdesz! Feláztatás esetén a tetoválás vastag varral fog gyógyulni és fakulni fog. Nem csak a víz, hanem az izzadság és a krém is feláztathatja a felületet. Ha a tetkódon túl sok krém van (csak egy vékony film rétegnyinek kell lennie), vagy sokat izzadsz ajánlatos a tetoválást megtisztítani, kicsit levegőztetni és újrakrémezni.

·    Ha a tetoválásod a lábon van, ajánlatos az első napot fekve tölteni.

·    C vitamin szedése javasolt a gyógyulás alatt (felgyorsítja azt). 

·    Ha allergiás vagy a Pegasus akármelyik összetevőjére, akkor helyettesítheted 100%-os kókusz olajjal.

·    Erősen ajánlott, hogy kb. egy hónappal a tetoválás után küldj egy képet a gyógyult tetoválásodról, vagy ugorj be a szalonba egy 5 perces kontrollra (utóbbit javasoljuk), hogy mi is láthassuk, ha javítás szükséges.

·    Csak azon tetoválások korrekcióját tudjuk elvállalni, akik a tetoválást követő két hónapon belül jelezték igényüket.

További információt találhatsz a Dermalize védőfóliáról a www.dermalizepro.com honlapon.

A szappan amit használnod kell:

Videó a felhelyezésről

címünk