Get Inked & Heal it well

Folpack (fóliás) utókezelés

Fontos: A tetoválás befejeztével a tetkód nincs még teljesen kész. Rajtad áll, hogy mennyire gondoskodsz róla. Egy szép tetoválás csak félig múlik a tetováló tudásán, míg a másik fele a kezelés minőségétől függ. Íme néhány tipp, amelyek segítenek a tetoválásod gyógyulásában és hogy jól nézzen ki egy életre.

Folpack (fóliás) utókezelés

 Első nap: mosd meg a kezed és távolítsd el a fóliát a felületről 4-5 óra elteltével. Majd gyengéden mosd meg a tetoválásod langyos vízzel és csakis az ujjaiddal/kezeddel. Majd mosd meg a felületet Dettol antibakteriális szappannal is (fehér, aloe verás) (NEM CLARASEPT!).  Majd mosd meg tiszta vízzel és tapogasd le a vizet száraz, tiszta konyhai törlőkendővel.

Várj 15-20 percet, hogy a felület megszáradjon, majd kend be egy nagyon vékony réteg krémmel, tekerd be egy új fóliával a tetoválásod és ragaszd le a fólia széleit. Mi Pegasus utókezelő vagy Bepanthen (sima, nem plusz) krémet ajánlunk.

Ha a tetoválásod késő este lett befejezve, akkor várhatsz reggelig ezzel a lépéssel.

Második nap: legalább napi háromszor cserélve (reggel, délben, este) non-stop fóliáznod kell a tetoválást (éjszaka is természetesen). Minden cserénél mosd meg a kezed, majd távolítsd el a fóliát a felületről és gyengéden mosd meg a tetoválásod langyos vízzel és csakis az ujjaiddal/kezeddel. Majd mosd meg a felületet Dettol antibakteriális szappannal is (fehér, aloe verás) (NEM CLARASEPT!). Majd mosd meg tiszta vízzel és tapogasd le a vizet száraz, tiszta konyhai törlőkendővel.

Várj 15-20 percet, hogy a felület megszáradjon, majd kend be egy nagyon vékony réteg krémmel, tekerd be egy új fóliával a tetoválásod és ragaszd le a fólia széleit.

Harmadik nap: legalább napi háromszor cserélve (reggel, délben, este) non-stop fóliáznod kell a tetoválást (éjszaka is természetesen). Minden cserénél mosd meg a kezed, majd távolítsd el a fóliát a felületről és gyengéden mosd meg a tetoválásod langyos vízzel és csakis az ujjaiddal/kezeddel. Majd mosd meg a felületet Dettol antibakteriális szappannal is (fehér, aloe verás) (NEM CLARASEPT!). Majd mosd meg tiszta vízzel és tapogasd le a vizet száraz, tiszta konyhai törlőkendővel.

Várj 15-20 percet, hogy a felület megszáradjon, majd kend be egy nagyon vékony réteg krémmel, tekerd be egy új fóliával a tetoválásod és ragaszd le a fólia széleit. A fólia estére még maradhat, de reggeltől már nem lesz rá szükség.

Negyedik nap: legalább napi háromszor cserélve (reggel, délben, este) non-stop fóliáznod kell a tetoválást (éjszaka is természetesen). Minden cserénél mosd meg a kezed, majd távolítsd el a fóliát a felületről és gyengéden mosd meg a tetoválásod langyos vízzel és csakis az ujjaiddal/kezeddel. Majd mosd meg a felületet Dettol antibakteriális szappannal is (fehér, aloe verás) (NEM CLARASEPT!). Majd mosd meg tiszta vízzel és tapogasd le a vizet száraz, tiszta konyhai törlőkendővel.

Várj 15-20 percet, hogy a felület megszáradjon, majd kend be egy nagyon vékony réteg krémmel, tekerd be egy új fóliával a tetoválásod és ragaszd le a fólia széleit.

Az ötödik naptól: eltávolíthatod a fóliát és nem kell már többet használnod, de még mindig krémezned kell a tetkót. Tisztítsd meg a felületet ugyanúgy, mint korábban és napi 2-3 alkalommal egy nagyon vékony réteg krémmel kend be.

A tisztítást és krémezést 1,5- 2 hétig folytasd.  A felületet ajánlatos napi maximum kétszer megtisztítani a szappannal (reggel és este). 

Ezek után válthatsz testápolóra és használd azt amíg a bőr nem lesz ugyanolyan állapotban, mint a tetoválás előtt (a felület extrémen száraz lehet a tetoválást követően akár hetekig, ezért fontos a testápoló használata).

Amit még tudnod kell a kezelés alatt:

·      Erősen ajánlott a fóliát napi 4-5 alkalommal cserélni, de legalább 3-szor!

·      Izzadtság vagy túl sok krém felhalmozódva a tetovált felületen feláztathatják a tetoválást és rossz gyógyulást eredményezhetnek.

Ha az első 3-4 napban (fóliás időszak) a fentiek közül akármelyiket észlelsz a felületen, akkor távolítsd el a fóliát, takarítsd meg a tetkót a korábban tanult módszerrel és hagyd a felületet száradni 30-60 percre. Miután megszáradt bekenheted egy vékony réteg krémmel és betekerheted fóliával.

Ha túl meleg van a környezetedben (ami izzadáshoz vezethet), akkor próbáld többször cserélni a fóliát. Ha még mindig észlelsz izzadtságot a fólia alatt, akkor inkább hagyd abba a fóliázást, minthogy feláztasd a felületet.

·    Tudasd velünk azonnal, ha fertőzés akármilyen jelét tapasztalod (pl. duzzanat, vörösödés a tetoválás környékén, stb.)

·    Kerüld a közvetlen napfényt, szoláriumot, szaunát és a sportokat (az izzadtság miatt) az első néhány hónapban. A fentebb említettek hozzájárulhatnak a tetoválás erőteljes fakulásához, valamint rossz gyógyulást is eredményezhetnek. A barnító olajok, naptejek sok a tetoválásra káros összetevőt tartalmazhatnak. Legalább 30 nap eltelte után szabad csak a tetovált felületen vagy közvetlen környékükön használni. 

·    Az első 8 hónapban kiemelten fontos a napfényvédelem (de utána is!). A napsugárzás roncsolhatja a festéket és a tetoválás extrém fakulásához, a részletek eltűnéséhez vezethet. Ha nem tudod elkerülni a napfényt, legalább 50+ faktoros napfényvédő krémmel kend be a tetoválásod.

·    Kerülnöd kell a helyeket, ahol a tetoválásod könnyen megfertőződhet, pl.: szabad strandok, stb. Nyilvános medencék, fürdők teli vannak olyan vegyi anyagokkal melyek rendkívül károsak a friss tetoválásra és fertőzés forrásai is lehetnek. 

·    Feltétlen moss kezet szappannal mielőtt megérintenéd a tetoválásod! Ezáltal megtisztítod a kezed olyan kórokozóktól, melyek a tetoválással érintkezve fertőzéseket okozhatnak.

·    Ne használj semmilyen eszközt a tetoválás tisztítására (pl.: konyharuha, dörzsi, szivacs) csakis a kezed és ujjaid!

·    Ne vakard vagy feszegesd a tetoválásod! Hagyd békén kivéve, ha tisztítod. Vakarással és feszegetéssel fennáll a kockázata, hogy nagyobb sebet ejtesz a felületen és akár festéket is húzhatsz ki a bőrből. A tetoválás fakulni fog és sokkal nagyobb lesz az irritáció/viszketés, mint előtte. Ha a tetoválásod viszket, akkor győződj meg róla, hogy a kezed tiszta, majd lágyan megérintheted a felületet vagy akár újra is krémezheted.

·    Próbálj laza ruhát viselni! Szoros ruhadarabok dörzsölhetik, irritálhatják a tetoválást, amely kényelmetlen érzés és rossz gyógyuláshoz is vezet. Laza ruha egy kis Pegasus-sal a lehető legnagyobb kényelmet fogja biztosítani neked és a tetoválásodnak egyaránt.

·    Ne áztasd a tetoválásod míg fürdesz! Feláztatás esetén a tetoválás vastag varral fog gyógyulni és fakulni fog. Nem csak a víz, hanem az izzadság és a krém is feláztathatja a felületet. Ha a tetkódon túl sok krém van (csak egy vékony film rétegnyinek kell lennie), vagy sokat izzadsz ajánlatos a tetoválást megtisztítani, kicsit levegőztetni és újrakrémezni.

·    Ha a tetoválásod a lábon van, ajánlatos az első napot fekve tölteni.

·    C vitamin szedése javasolt a gyógyulás alatt (felgyorsítja azt). 

·    Ha allergiás vagy a Pegasus akármelyik összetevőjére, akkor helyettesítheted 100%-os kókusz olajjal.

·    Erősen ajánlott, hogy kb. egy hónappal a tetoválás után küldj egy képet a gyógyult tetoválásodról, vagy ugorj be a szalonba egy 5 perces kontrollra (utóbbit javasoljuk), hogy mi is láthassuk, ha javítás szükséges.

·    Csak azon tetoválások javítását tudjuk elvállalni, akik a tetoválást követő két hónapon belül jelezték igényüket.

A szappan amit használnod kell:

 

címünk